• Výlety začali

    Dňa 5.júna 2024 sa žiaci tried I.B a I.A zúčastnili triedneho výletu do ZOO Lešná. Naša cesta smerovala cez blízke Hornácko, Ostrožsko, Slovácko až sme napokon cez Zlín dorazili do cieľa.

    Súčasťou výletu bola aj prehliadka zámku - sídla šľachtického rodu Seilernovcov. Sprievodcovia nás oboznámili s históriou rodu, priblížili nádherné interiéry zámku, od spoločenských miestností po súkromné komnaty, no spomenuli tiež začiatky vzniku zoologickej záhrady v okolí zámku. 

    Počas prehliadky ZOO sme mohli pozorovať mnoho zástupcov fauny Austrálie, Ameriky, Ázie a Afriky, či flóru japonskej záhrady Mu-Shin. Náš zrak potešili kapibary, množstvo druhov exotických vtákov, tropické plazy či veľké cicavce savany.

    Veľkým zážitkom pre nás bolo kŕmenie a pohladenie zástupcov drsnokožcov - raje  Siby ománskej.

    Strávili sme krásny slnečný deň v spoločnosti nádherných zvierat a tešíme sa na výlety v ďalších školských rokoch.

  • Atletické hry mládeže

    Dňa 14.mája sa konali už tradične v základnej škole na Brezovej pod Bradlom atletické hry mládeže žiakov základných škôl, ktoré boli vlastne okresným kolom atletiky starších a mladších žiakov. Naše gymnázium reprezentovali žiaci triedy kvarta Markéta Marková, Kristína Konečná, Martina Hlavková, Maxim Csornej, Róland Petráš, Martin Cigánek a Jakub Michálek v disciplínach: vrh guľou, skok do výšky, skok do diaľky, hod vortexom, štafetový beh a beh na 800m. Hoci nemáme priestory na trénovanie atletiky, naši študenti nesklamali a priniesli si dve medaily - v skoku do výšky nenašla premožiteľku ani medzi atlétkami naša Markéta Marková - vyhrala zlatú medailu a postúpila do krajského kola. Druhú medailu - bronzovú - si priniesla Kika Konečná za 3. miesto vo vrhu guľou. Tesne za víťazmi sa tento rok umiestnil aj Roland Petráš v skoku do výšky - na 4.mieste. Markéta nás cez maturitný týždeň reprezentovala na krajskom kole v Dubnici nad Váhom. Počasie však atlétom neprialo - v chladnom a upršanom dni vybojovala pekné 4.miesto. Blahoželáme a všetkým ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Environmentálny program Kvalita ovzdušia v našom okolí

    Dňa 28.mája 2024 absolvovali žiaci II.C vzdelávací environmentálny program zameraný na kvalitu ovzdušia v našom okolí. Absolvovali pátraciu aktivitu v blízkom okruhu školy, kde hľadali pozitíva (čo pomáha) a negatíva (čo škodí) ovzdušiu, zaznamenali ich na fotoaparát telefónu a potom spoločne vytvorili plagát. Programom ich sprevádzali lektori z TSK (Popuair.sk) pod vedením manažérky kvality ovzdušia  Ing. Petry Baďurovej Renčovej.

  • Oznam

    Počet obsadených a voľných miest pre prijímacie konanie 2024/2025:

     

    7902 J 74 gymnázium - bilingválne štúdium

    počet prihlásených uchádzačov: 113

    počet obsadených miest: 30

    počet voľných miest: 0

     

    7902 J gymnázium (4-ročné štúdium)

    počet prihlásených uchádzačov: 72

    počet obsadených miest: 31

    počet voľných miest: 0

     

     

    7902 J gymnázium (8-ročné štúdium)

    počet prihlásených uchádzačov: 27

    počet obsadených miest: 20

    počet voľných miest: 0

     

    Zároveň Vás informujeme, že sa na našej škole nevykonajú prijímacie skúšky v druhom kole.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy Gymnázium, Jablonská 301/5, Myjava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom Gymnázia, Jablonská 301/5, Myjava v dňoch od 20.05.2024 do 23.05.2024 vrátane, s výnimkou žiakov tried III.A, III.B a III.C, ktorí v dňoch 20.05.2024 až 22.05.2024 absolvujú účelové cvičenie. Riaditeľské voľno je žiakom školy udelené z organizačných dôvodov počas ÚFIČ MS 2024.

  • Myjavskí gymnazisti na Islande

    Dňa 8. apríla 2024 sa nám, 12 žiakom Gymnázia Myjava, naskytla jedinečná príležitosť vycestovať na Island v rámci skupinovej mobility projektu Erasmus+. Cieľom spomínaného projektu bolo navštíviť strednú školu v meste Sauðárkrókur, oboznámiť sa s tamojším školským systémom a životom našich rovesníkov žijúcich v tejto krajine, ale i spoločne hľadať riešenia problémov našej generácie. Ako osobný cieľ sme si spolu s našimi pedagógmi stanovili zlepšenie sa v komunikácii v anglickom jazyku a spoznávanie kultúry i prírodných krás Islandu. Vďaka našim skvelým učiteľom sme si prenajali minibus, aby sme mohli počas celého týždňa popri práci v škole i cestovať a spoznávať takmer celú úžasnú krajinu. 

    Naša spoločná cesta po ostrove začala hneď po pristátí lietadla na letisku patriacom k hlavnému mestu Reykjavík, odkiaľ sme začali našu cestu smerom na sever. Počas nej sme navštívili viacero nádherných vodopádov, sopečný kráter a dokonca aj gejzír. Dlhšiu prestávku sme si urobili v meste Sauðárkrókur, kde sa nachádzala naša partnerská škola. Zoznámili sme sa so študentmi školy, ktorí nám zaujímavo predstavili ich školu, študijné odbory a školský vzdelávací systém.  My sme úspešne odprezentovali našu krajinu, mesto a školu. Popri týchto aktivitách a práci v škole sme si aktívne zlepšovali jazykové zručnosti.

    Naše cestovanie po Islande sme si spestrili návštevami rôznych prírodných pamiatok, pozorovaním zvedavých tuleňov, sobov a množstva jedinečných islandských koní.

    Po dlhom čase strávenom na severe naše cesty začali smerovať opäť na juh, kde sme mali možnosť vidieť veľa nádherných vodopádov, majestátny ľadovec Vatnajökull a takzvanú Diamantovú pláž. Počas cesty do hlavného mesta Reykjavík sme obdivovali krásy Modrej lagúny, lávové polia a sopečné erupcie na poloostrove Reykjanes.

    Po ôsmich nezabudnuteľných dňoch plných zážitkov sme sa rozlúčili s Islandom v jeho hlavnom meste a plní dojmov nastúpili do lietadla na cestu späť.

    Na záver by sme radi poďakovali našej škole a projektu Erasmus+ (náklady na cestu a pobyt boli hradené z prostriedkov EÚ) za možnosť spoznávať našich rovesníkov v krajinách Európy, ich život, radosti i problémy.

    Katka M.

    Krátky dodatok: za posledných 12 mesiacov celkovo 51 študentov myjavského gymnázia vycestovalo na týždenný pobyt – skupinovú mobilitu projektu Erasmus+ na Island, Sicíliu, do Nemecka, Švédska a Čiech. Už o mesiac máme pripravenú novú mobilitu pre ďalších 20 študentov.

  • Srdečne blahoželáme

    Dňa 25.- 27. 4.2024 sa v Banskej Bystrici konalo celoslovenské kolo Geografickej olympiády, kde nás v kategórii A reprezentoval Samuel Súkeník z II.A. V náročnej súťaži, ktorá pozostávala z vedomostného testu, anglického odborného testu a obhajoby vlastnej práce, obsadil Samko krásne 5. miesto. Srdečne blahoželáme  a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • Deň Zeme a II.A

  • Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

    Deň narcisov je verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine, ktorá sa koná na Slovensku od roku 1997 vždy začiatkom jari. Niektorí z nás, študentov, sa aj tento rok stali dobrovoľníkmi tejto zbierky, organizovanej CPP Myjava, ktorá sa konala 18. apríla. Celkovo nás bolo 21 a boli sme rozdelení do 7 skupín. Každá skupina sa orientovala na určitú oblasť, vrátane nemocnice či nášho gymnázia, no najmä vonkajšieho prostredia v Myjave. Naším cieľom bolo reprezentovať Ligu proti rakovine, a to oboznamovaním ľudí o tejto zbierke a pripínaním narcisov ľuďom za ich dobrovoľný príspevok pre onkologických pacientov. Veľká vďaka patrí každému jednému dobrovoľníkovi, ktorý sa tejto zbierky zúčastnil.

    Lucia Zemanová, 3.A

  • DEŇ ZEME NETRADIČNE

    Od roku 1990 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme. Ten tohtoročný sa niesol v duchu motta Zem verzus plasty. My, žiaci kvarty a 1. A triedy, sme využili spomínaný deň na exkurziu vo firme BRANTNER Slovakia. Po zbernom dvore nás sprevádzala p. Krč-Konečná, ktorá nám zaujímavo vysvetlila princíp triedenia a recyklácie odpadov, upozornila nás na ekologické hrozby, ale i novinky v oblasti ochrany životného prostredia. Navštívili sme aj kompostáreň a dozvedeli sa o ďalších ponúkaných službách spoločnosti BRANTNER.

    Neboli sme však len pasívnymi prijímateľmi informácií. Počas exkurzie sme riešili rôzne úlohy – napríklad rozdelení do skupín sme pripravili otázky pre svojich spolužiakov, pomocou ktorých sme neskôr preverili ich poznatky týkajúce sa oblasti, ktorej bola exkurzia venovaná.

    Počas exkurzie sme si výraznejšie uvedomili, ako je dôležité správať sa ohľaduplne k životnému prostrediu okolo nás.

  • Máme majsterku Slovenska i majsterku sveta

    Veľmi sa tešíme z úspechov Lei Málkovej, študentky III.A triedy, ktorá sa stala Majsterka Slovenska v halovej lukostreľbe. Lea i v minulých rokoch dosiahla v lukostreľbe fantastické úspechy:

    2023

    Vicemajsterky Európy v terénnej lukostreľbe - Maďarsko

    Majsterka Slovenska v terčovej lukostreľbe

    2022

    Majsterka Európy v loveckej lukostreľbe - Francúzsko

    Majsterka sveta v 3D lukostreľbe - Slovinsko

    Vicemajsterka na Majstrovstvách Slovenska v 3D lukostreľbe

    Lei ku všetkých úspechom srdečne blahoželáme a aj do ďalších rokov prajeme veľa športových i študijných úspechov.

  • Environmentálne vzdelávacie programy

    Dňa 9.4.2024 sa žiaci vybraných tried zúčastnili na environmentálnych vzdelávacích programoch, ktoré lektoroval  pán Mgr.Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít v Trenčíne. Žiaci tried II.C, III.C, Kvarta a Sexta absolvovali program BioMimicry - učíme sa od prírody, zameraný na hľadanie riešení civilizačných problémov v prírode. Na príkladoch pán Medal vysvetlil žiakom, koľko inšpirácií nám poskytuje príroda. Žiaci triedy I.A a členovia krúžku Školský časopis absolvovali program Mladí reportéri pre životné prostredie, zameraný na ukážky aktivít z programu. Pán Medal prezentoval, kto sú Mladí reportéri pre životné prostredie, ako pracujú a ako sa dá do programu mladých reportérov pre životné prostredie zapojiť.

    Ďakujeme pánovi lektorovi za zaujímavé informácie, ktoré sme sa dozvedeli a tešíme sa na ďalšie programy.

  • Srdečne blahoželáme...

    Peťke Kubicovej z II.C triedy, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou celoslovenského kola Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 2A.

  • Stretnutie pre uchádzačov o 8-ročné štúdium

    Stretnutie pre uchádzačov o 8-ročné štúdium

    Ďalšie pracovné stretnutie uchádzačov o 8-ročné štúdium sa uskutoční 22.4.2024 v budove školy ako vždy o 16.00 hod.

  • Fotoreportáž zo streetballu

    Za foto ďakujeme Mgr. Ivete Maliarikovej

  • ČSOB Bratislava Marathon

    Parádny výkon predviedol v minimaratóne na 4,2 km v rámci 19. ročníka ČSOB Bratislava Marathon náš gymnazista - talentovaný 18-ročný Alex Hulka zo ŠK Jablonica. Zverenec koučov Tomáša Zavadila a Štefana Mereša, ktorý na decembrových ME v krose v Bruseli skončil na veľmi peknom 57. mieste (z 92) v súťaži juniorov zvíťazil v nezvykle teplom počasí časom 12:38 min s náskokom 41 sekúnd pred Alexandrom Jablokovom. Blahoželáme. Foto: Slovenský atletický zväz

  • Zlatí dofáci z našej školy

    V utorok 19. marca 2024 sa v priestoroch historickej budovy NR SR v Bratislave konala slávnostná Zlatá ceremónia DofE. Len 3 percentá žiakov, ktorí sa zapoja do plnenia náročných úloh v oblastiach šport, talent, dobrovoľníctvo a expedície, splnia požiadavky a získajú zlatú úroveň. U nás sa to po 3 rokoch systematickej práce podarilo dvom šikovným a vytrvalým žiakom - Simone Smolíčkovej a Mariánovi Chudíkovi zo 4.A. Ocenenie za dlhoročnú prácu a vytrvalosť si taktiež prebrali naši bývalí žiaci, ktorí sú dnes už študentami vysokých škôl. Zlaté odznaky Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu boli odovzdávané za prítomnosti veľvyslanca Spojeného kráľovstva, pána Nigela Bakera. Slávnostnú ceremóniu sprevádzali známe osobnosti ako Daniel Hevier, Sima Martausová, Jakub Gulík, Lujza Garajová-Schrameková, Maroš Molnár či Roman Poláčik. Prostredníctvom telemostu sa oceneným prihovoril aj princ Edward, syn zakladateľa programu DofE.

    Našim oceneným dofákom srdečne gratulujeme! Team DofE

  • Naši úspešní biológovia

    Naši úspešní biológovia

               V stredu 20. 3. 2024 sa konalo Krajské kolo biologickej olympiády teoreticko-praktickej časti kategórie A v  priestoroch Fakulty zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

                Našu školu reprezentovali Zaira Gergelyiová (IV.C) a Samuel Eliáš (IV.B). Obaja študenti sa stali úspešní riešitelia tejto náročnej súťaže.

                V tomto školskom roku absolvovalo školské kolo 10 študentov z 3. a 4. ročníka a z nich sme vybrali 2 najlepších do krajského kola.

    Ďakujeme účastníkom školského kola za ich snahu. Zaire a Samovi gratulujeme k úspechu v krajskom kole Biologickej olympiády.

  • Tešíme sa a srdečne blahoželáme...

    Veľkú gratuláciu posielame Marekovi Kocánovi (II.C), ktorý sa včera - 25.3.2024 stal víťazom celoslovenského kola Olympiády v nemeckom jazyku. Marek, ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium, Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
    Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
  • 034/6213461 - sekretariát
    0915 699 479 - riaditeľka
    034/6213462 - školská jedáleň

Fotogaléria