• Finančné vzdelávanie

    Ďakujeme skvelým lektorom za zaujímavé informácie pre žiakov tretích ročníkov čo a ako s financiami. Žiaci sami sa vyjadrili, že vzdelávanie bolo pre nich veľkým prínosom, preto sa tešíme na ďalšiu vzájomnú spoluprácu s PARTNERS GROUP SK s.r.o.

  • Privítalo nás krásne slnečné počasie na Martinských holiach

    V dňoch 4. až 8. marca sme sa my, žiaci kvarty, I.A, sexty a niektorí vybraní druháci, zúčastnili lyžiarskeho a snowboardoveho kurzu na Martinských holiach.Po príchode a ubytovaní sa lyžiari rozdelili do troch družstiev podľa lyžiarskych schopností a samostatnú skupinu tvorili snowboardisti.

    Privítalo nás krásne slnečné počasie, ktoré v nasledujúcich dňoch občas vystriedala hmla a mráz. Podmienky na svahu sa menili, ale nám to nevadilo a tešili sme sa, že si môžeme vyskúšať rôzne druhy terénu. Všetci sme si jazdu užívali a každým dňom sme sa zlepšovali.Taktiež mimo svahu sme prežili veľa zážitkov v hoteli Martinské hole, kde sme si čas krátili voľnočasovými aktivitami alebo oddychom. Jedlo bolo veľmi dobré a mali sme k dispozícii bar a spoločenskú miestnosť. Jeden deň sme mali možnosť navštíviť wellness a v rámci aktívneho odpočinku sme v stredu namiesto poobedňajšieho výcviku boli na prechádzke po okolí.

    O naše zdravie sa starala milá zdravotníčka Denisa Vydarená, ktorej by sme sa chceli týmto poďakovať a zároveň ďakujeme aj našim pedagógom PaedDr. Ivančovej, Mgr. Mockovčiakovej, Mgr. Durcovi a vedúcemu kurzu Mgr. Varsíkovi za ochotu, trpezlivosť a za všetko, čo nás naučili. Z lyžiarskeho výcviku sme sa vrátili plní skvelých dojmov a nezabudnuteľných zážitkov. Emka Gogová, I.A

  • Pripomeňme si ešte raz...

    lyžiarsky kurz v Taliansku. Spomienku na túto vydarenú akciu vytvorili naši žiaci... je to i malé osvieženie po maturitách :-)

  • Príležitosť pre žiakov 5. ročníka základnej školy - len do 20.3.2024

    Príležitosť pre žiakov 5. ročníka základnej školy - len do 20.3.2024

    Milí rodičia, chcete využiť potenciál Vášho dieťaťa naplno? Dajte ho študovať k nám, na Gymnázium Myjava.

    Máte prirodzene zvedavé a talentované dieťa? Zaujíma sa o svet okolo seba, o to, ako veci fungujú? Má chuť učiť sa? Čítať knihy? Vie čítať s porozumením a rozumie textom? Chce byť súčasťou dynamického, inšpirujúceho kolektívu spolužiakov?

    V tom prípade je práve pre Vaše dieťa vhodné využiť možnosť ďalšieho rozvoja v 8-ročnom štúdiu v našej škole. Jeho výhodou je, že kladie väčší dôraz na učenie jazykov, ktoré dieťa v budúcnosti zužitkuje a bude lepšie pripravené nielen na štúdium na najkvalitnejších univerzitách na Slovensku, ale aj v zahraničí. Učitelia u nás pracujú s kolektívom šikovných žiakov, ktorí podnecujú tempo vyučovacej hodiny a žiaci preto dokážu rýchlo napredovať. Okrem toho, tým, že žiak urobí prijímačky na strednú školu už v 5. ročníku, môže sa bez stresu z prijímacieho konania po skončení základnej školy sústrediť na ďalšie stredoškolské štúdium. Osnovy v 1.—4.ročníku 8-ročného štúdia na gymnáziu sú úplne rovnaké ako osnovy pre 6.-9.ročník ZŠ.

    Podchyťte talent svojho dieťaťa a umožnite mu rozvíjať ho na Gymnáziu Myjava – prihlášku na 8-ročné štúdium môžete podať do 20. marca 2024.

    Kontaktovať nás môžete písomne cez formulár na web stránke školy www.gymy.sk, emailom na info@gymmy.tsk.sk alebo telefonicky na čísle 0915 699 479, kde Vám radi poskytneme ďalšie informácie.

    Tešíme sa na nových primánov, ktorí sa stanú súčasťou kolektívu našich kreatívnych a bystrých žiakov.

  • Ďalší veľký úspech v cudzích jazykoch pre našu školu

    Ďalší veľký úspech v cudzích jazykoch pre našu školu

    Na krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku sme sa presvedčili, že nielen angličtinu ovládajú naši študenti na vysokej úrovni. Na súťaži na gymnáziu v Prievidzi nás reprezentovali dvaja Marekovia - Marek Ilovičný v kategórii 3. a 4. ročníkov a Marek Kocán v kategórii 1. a 2. ročníkov. Olympiáda má 3 časti - počúvanie a čítanie s porozumením a riešením úloh a gramatický test. V ťažkej konkurencii študentov gymnázií celého Trenčianskeho kraja zvíťazil vo svojej kategórii práve náš Marek Kocán z II.C triedy ziskom 95 bodov zo 100 možných. Krásny výsledok, krásny úspech a postup do celoštátneho kola ONJ. Blahoželáme a obom študentom ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

    Ak by sme to za cudzie jazyky zhrnuli - tento rok naša škola získala: 

    1.miesto v krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku a tým postup do celoštátneho kola (Petra Kubicová, II.C)

    1.miesto v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku a tým postup do celoštátneho kola (Marek Kocán, II.C)

    2.miesto v krajskom kole Olympiády vo francúzskom jazyku (Adam Derda, V.B)

    Všetkým študentom srdečne blahoželáme a postupujúcim želáme veľa úspechov v celoštátnom kole.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy Gymnázium, Jablonská 301/5, Myjava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom Gymnázia, Jablonská 301/5, Myjava dňa 13.03.2024. Riaditeľské voľno je žiakom školy udelené z organizačných dôvodov počas EČ a PFIČ MS 2024. TU

  • Pozvánka - 8-ročné štúdium

    Pozvánka - 8-ročné štúdium

    Vážení rodičia, pozývame Vás i Vaše deti, ktoré majú záujem o 8-ročné štúdium, na spoločné stretnutie, kde by si deti mohli spoločne zopakovať matematiku i slovenský jazyk k prijímacím skúškam na gymnázium.

    Veľmi by sme si vážili Vaše rozhodnutie dať dieťa študovať k nám. Zároveň prijatím na našu školu by sa Vaše dieťa stalo študentom strednej školy a v budúcnosti by už bolo odbremenené od stresu z prijímacích skúšok po skončení základnej školy a vyhlo by sa i možnosti prípadného neprijatia na gymnázium.

    Spoločné stretnutie sa uskutoční v pondelky 4.3. a 11.3.2024 vždy o 16 hod. v budove školy.

    Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Velikánsky úspech na olympiáde v anglickom jazyku

    Velikánsky úspech na olympiáde v anglickom jazyku

    Dňa 14.02.2024 sa v Trenčíne uskutočnilo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Olympiády sa zúčastnili naši víťazi školských a okresných kôl, a to Petra Kubicová z II.C, Nicolas Duroška zo IV.C, Viktória Babiarová z V.B a Silvia Mihalovičová z II.B.

    V neľahkej konkurencii z celého kraja sa našim študentom podarilo získať dve skvelé umiestnenia.

    Petra Kubicová obsadila fantastické 1. miesto v 2A kategórii a postupuje na celoštátne kolo Olympiády.  Viktória Babiarová obsadila vynikajúce 3. miesto v kategórii 2C1.

    Dievčatám Viktórii a Petre blahoželáme k umiestneniam a Petre želáme pevné nervy a veľa úspechov v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať 08.04.2024.

    Rovnako ďakujeme i Silvii a Nicolasovi za reprezentáciu našej školy a odvahu zmerať si svoje sily s najlepšími z celého Trenčianskeho kraja.  

  • Malá ochutnávka z karnevalu

  • KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY VO FRANCÚZSKOM JAZYKU

    V piatok 9.2.2024 sa konalo v Trenčíne krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku. Tejto súťaže sa zúčastnil aj náš žiak z V.B triedy Adam Derda, ktorý súťažil v kategórii 2B. V tejto najťažšej kategórii sa Adamovi podarilo vybojovať 2.miesto, čo nás veľmi teší. Zo srdca mu k úspechu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          Dňa 1. februára 2024 sa v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, na ktorom reprezentovali naše gymnázium 2 žiačky, víťazky školského kola.

         V kategórii  A  (3. a 4. ročník) obsadila Katarína Matúšová z 3.B 13. miesto a v kategórii B (1. a 2. ročník, sexta) obsadila Timea Portášová z 2.B 6. miesto.

          Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

     

  • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

    Krajské kolo Ekonomickej olympiády

    Súťažiaci krajského kola Ekonomickej olympiády sa tento rok zišli v Trenčíne 9. februára 2024. Našu školu reprezentoval v priestoroch Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka Nicolas Duroška zo IV.C.

    V úvode podujatia všetkých prítomných privítala riaditeľka Ekonomickej olympiády na Slovensku – Katarína Ševčíková z INESS a za Trenčiansku univerzitu A. Dubčeka Ing. Eva Ivanová, CSc., dekanka fakulty.

    Krajského kola sa zúčastnilo 75 súťažiacich. V Trenčianskom kraji sa tento rok v školských kolách zapojilo až 1 305 súťažiacich z 28 stredných škôl, čo neznamená nič iné ako to, že súťažiaci, ktorí sa do krajského kola prebojovali, si svoj postup v tvrdej konkurencii naozaj zaslúžili.

    Vyhodnotenie krajského kola bude k dispozícii až 5. apríla 2024, nakoľko test sa skladal nielen z uzavretých, ale aj otvorených otázok, ktoré súťažiaci museli riešiť. Nicolasovi ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

  • Valentín v múzeu

    Dnes sa naši žiaci v Múzeu SNR premenili na historické postavy...

  • Polročný volejbal

    Dňa 31.1.2024 prebehol polročný volejbalový turnaj. Chceme veľmi pekne poďakovať všetkým organizátorom, rozhodcom a všetkým zúčastneným tímom. Všetci ste pre nás majstri, predviedli ste krásny volejbal a sme na vás hrdí.

  • Výhľady z lanoviek nám dávali pocit akoby sme hory držali na dlani...

       Naša škola každoročne organizuje lyžiarske výcviky, ktorých sa zúčastnil takmer každý z nás. Tento rok sa však premiérovo konal lyžiarsky zájazd do talianskych Álp. Bol to prvý takýto zájazd a tým pádom sme mali práve my tú česť byť jeho prvými účastníkmi. 15 hodinová cesta autobusom znela lepšie ako v skutočnosti bola. Plnohodnotný spánok bol takmer nereálny a preto pri predstave, že by sme mali ísť hneď po príchode do Talianska na svah, nám nebolo všetko jedno. Avšak pohľad na hory hneď pri výstupe z autobusu zmenil tento názor a dodal nám všetkým veľa energie.

       Rozlyžovali sme sa spoločne na malom svahu, ktorému sme neskôr dali prezývku ,,slnečný’’. Kondícia svahu v prvý deň bola výborná a ostalo to tak až do dňa nášho odchodu. V stredu nás dokonca potešili desiatky centimetrov čerstvo napadnutého snehu, v ktorom neboleli ani pády a jazdu akoby po obláčiku si užili aj lyžiari aj snowboarďáci. Výhľady z lanoviek nám dávali pocit akoby sme hory držali na dlani. Najmilším prekvapením hotela bola určite večera, ktorá sa skladala z troch chodov - jedlo, šalát, dezert. Hneď v prvý deň sme mali zmrzlinu. Myslím, že sa nikto nesťažoval :) Oddychové poobedie, v ktoré sa nešlo na svah, sme si krátili čas biliardom a keď sme si už začínali myslieť, že to vieme hrať dobre, prišiel pán učiteľ Durec a ukázal nám, že vlastne nie.

       Na konci zájazdu už bolo jasné, čo pán učiteľ Varsík myslel vetou ,,Toto nie je lyžiarsky výcvik, ale lyžovačka’’. Dostali sme slobodu a mohli sme prebádať mesto, ktoré bolo ešte krásne vianočne ozdobené. Dostali sme skipas a s ním aj možnosť lyžovať po viac ako pätnástich dlhých širokých zjazdovkách. Dostali sme možnosť oddýchnuť si, naviazať nové kontakty a robiť šport, ktorý všetci tak milujeme. Pevne verím, že tento prvý zájazd vytvorí akúsi tradíciu pre naše gymnázium a že to budete môcť zažiť viacerí. Lebo tá 15 hodinová cesta ozaj stála za to! Touto cestou ešte raz Ďakujeme, že sme mohli. -Viktória Pawlusiowá

  • Eko projekt

    Dňa 19.1.2024 sa trieda IV.B zúčastnila celoslovenského finále ekologického projektu S.A.V.E Ambassadors pod záštitou VUB banky. Zvolili si tému zameranú na trvalú udržateľnosť, prakticky sa snažili dať veciam druhú šancu a recyklovali viaceré materiály. V konkurencii ďalších 8 škôl síce nezískali postup do medzinárodného finále, odniesli si zato cenné skúsenosti a v nemalej miere si užili aj kopec zábavy pri realizácii projektu.

  • Prvé foto z talianskych Álp

  • Výsledky olympiády v kritickom myslení

    Dňa 12.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Olympiáda kritického myslenia.

    Výsledky súťaže:

    1. kategória - 1. a 2. ročník SŠ a štvor- či päťročných gymnázií, kvinty a sexty osemročných gymnázií

    1. miesto: Marek Kocán (II.C)

    2. miesto: Samuel Súkeník (II.A)

    3. miesto: Alexandra Molcová (II.B)

    2. kategória - 3. a 4. ročník SŠ a štvorročných gymnázií, 3., 4. a 5. ročník päťročných gymnázií, septimy a oktávy osemročných gymnázií

    1. miesto: Branislav Gajdoš (III.C)

    2. miesto: Marek Durec (III.B)

    3. miesto: Bibiana Tomanová (III.B)

    Úspešní riešitelia: Samuel Kopecký (II.B), Jakub Škandera (III.B).

    Všetci súťažiaci postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 19. 3. 2024.

  • A takto si žijú naši na lyžiarskom...

  • Želáme Vám šťastné, radosťou, pohodou a pokojom naplnené vianočné sviatky

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium, Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
    Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
  • 034/6213461 - sekretariát
    0915 699 479 - riaditeľka
    034/6213462 - školská jedáleň

Fotogaléria