• Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          Dňa 1. februára 2024 sa v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, na ktorom reprezentovali naše gymnázium 2 žiačky, víťazky školského kola.

         V kategórii  A  (3. a 4. ročník) obsadila Katarína Matúšová z 3.B 13. miesto a v kategórii B (1. a 2. ročník, sexta) obsadila Timea Portášová z 2.B 6. miesto.

          Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

     

  • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

    Krajské kolo Ekonomickej olympiády

    Súťažiaci krajského kola Ekonomickej olympiády sa tento rok zišli v Trenčíne 9. februára 2024. Našu školu reprezentoval v priestoroch Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka Nicolas Duroška zo IV.C.

    V úvode podujatia všetkých prítomných privítala riaditeľka Ekonomickej olympiády na Slovensku – Katarína Ševčíková z INESS a za Trenčiansku univerzitu A. Dubčeka Ing. Eva Ivanová, CSc., dekanka fakulty.

    Krajského kola sa zúčastnilo 75 súťažiacich. V Trenčianskom kraji sa tento rok v školských kolách zapojilo až 1 305 súťažiacich z 28 stredných škôl, čo neznamená nič iné ako to, že súťažiaci, ktorí sa do krajského kola prebojovali, si svoj postup v tvrdej konkurencii naozaj zaslúžili.

    Vyhodnotenie krajského kola bude k dispozícii až 5. apríla 2024, nakoľko test sa skladal nielen z uzavretých, ale aj otvorených otázok, ktoré súťažiaci museli riešiť. Nicolasovi ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

  • Valentín v múzeu

    Dnes sa naši žiaci v Múzeu SNR premenili na historické postavy...

  • Polročný volejbal

    Dňa 31.1.2024 prebehol polročný volejbalový turnaj. Chceme veľmi pekne poďakovať všetkým organizátorom, rozhodcom a všetkým zúčastneným tímom. Všetci ste pre nás majstri, predviedli ste krásny volejbal a sme na vás hrdí.

  • Výhľady z lanoviek nám dávali pocit akoby sme hory držali na dlani...

       Naša škola každoročne organizuje lyžiarske výcviky, ktorých sa zúčastnil takmer každý z nás. Tento rok sa však premiérovo konal lyžiarsky zájazd do talianskych Álp. Bol to prvý takýto zájazd a tým pádom sme mali práve my tú česť byť jeho prvými účastníkmi. 15 hodinová cesta autobusom znela lepšie ako v skutočnosti bola. Plnohodnotný spánok bol takmer nereálny a preto pri predstave, že by sme mali ísť hneď po príchode do Talianska na svah, nám nebolo všetko jedno. Avšak pohľad na hory hneď pri výstupe z autobusu zmenil tento názor a dodal nám všetkým veľa energie.

       Rozlyžovali sme sa spoločne na malom svahu, ktorému sme neskôr dali prezývku ,,slnečný’’. Kondícia svahu v prvý deň bola výborná a ostalo to tak až do dňa nášho odchodu. V stredu nás dokonca potešili desiatky centimetrov čerstvo napadnutého snehu, v ktorom neboleli ani pády a jazdu akoby po obláčiku si užili aj lyžiari aj snowboarďáci. Výhľady z lanoviek nám dávali pocit akoby sme hory držali na dlani. Najmilším prekvapením hotela bola určite večera, ktorá sa skladala z troch chodov - jedlo, šalát, dezert. Hneď v prvý deň sme mali zmrzlinu. Myslím, že sa nikto nesťažoval :) Oddychové poobedie, v ktoré sa nešlo na svah, sme si krátili čas biliardom a keď sme si už začínali myslieť, že to vieme hrať dobre, prišiel pán učiteľ Durec a ukázal nám, že vlastne nie.

       Na konci zájazdu už bolo jasné, čo pán učiteľ Varsík myslel vetou ,,Toto nie je lyžiarsky výcvik, ale lyžovačka’’. Dostali sme slobodu a mohli sme prebádať mesto, ktoré bolo ešte krásne vianočne ozdobené. Dostali sme skipas a s ním aj možnosť lyžovať po viac ako pätnástich dlhých širokých zjazdovkách. Dostali sme možnosť oddýchnuť si, naviazať nové kontakty a robiť šport, ktorý všetci tak milujeme. Pevne verím, že tento prvý zájazd vytvorí akúsi tradíciu pre naše gymnázium a že to budete môcť zažiť viacerí. Lebo tá 15 hodinová cesta ozaj stála za to! Touto cestou ešte raz Ďakujeme, že sme mohli. -Viktória Pawlusiowá

  • Eko projekt

    Dňa 19.1.2024 sa trieda IV.B zúčastnila celoslovenského finále ekologického projektu S.A.V.E Ambassadors pod záštitou VUB banky. Zvolili si tému zameranú na trvalú udržateľnosť, prakticky sa snažili dať veciam druhú šancu a recyklovali viaceré materiály. V konkurencii ďalších 8 škôl síce nezískali postup do medzinárodného finále, odniesli si zato cenné skúsenosti a v nemalej miere si užili aj kopec zábavy pri realizácii projektu.

  • Prvé foto z talianskych Álp

  • Výsledky olympiády v kritickom myslení

    Dňa 12.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Olympiáda kritického myslenia.

    Výsledky súťaže:

    1. kategória - 1. a 2. ročník SŠ a štvor- či päťročných gymnázií, kvinty a sexty osemročných gymnázií

    1. miesto: Marek Kocán (II.C)

    2. miesto: Samuel Súkeník (II.A)

    3. miesto: Alexandra Molcová (II.B)

    2. kategória - 3. a 4. ročník SŠ a štvorročných gymnázií, 3., 4. a 5. ročník päťročných gymnázií, septimy a oktávy osemročných gymnázií

    1. miesto: Branislav Gajdoš (III.C)

    2. miesto: Marek Durec (III.B)

    3. miesto: Bibiana Tomanová (III.B)

    Úspešní riešitelia: Samuel Kopecký (II.B), Jakub Škandera (III.B).

    Všetci súťažiaci postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 19. 3. 2024.

  • A takto si žijú naši na lyžiarskom...

  • Želáme Vám šťastné, radosťou, pohodou a pokojom naplnené vianočné sviatky

  • Vianočné obdobie je časom, kedy môžeme zdieľať lásku...

    V utorok a v stredu, 20. a 21. decembra, sa konala krásna udalosť, ktorá priniesla teplý duch Vianoc do životov tých, ktorí užívajú zaslúžený dôchodok. Do miestnych domovov dôchodcov zavítali naše žiačky spolu s pracovníčkami mestského úradu so špeciálnymi krabicami plnými lásky a radosti. Keď sme tieto vianočné balíčky odovzdávali našim dôchodcom,  mohli sme vidieť na ich tvárach široký úsmev. Boli to okamihy emotívneho spojenia, keď sme si uvedomili, aké dôležité je prejavovať starostlivosť o tých, ktorí už prešli mnohými etapami života.  Každá krabica bola starostlivo pripravená s láskou a obsahovala vianočné darčeky od sladkostí až po praktické predmety, ktoré môžu dôchodcovia využiť. Spoločný čas sme strávili aj  príjemnou konverzáciou. Tieto rozhovory nám pripomenuli múdrosť a skúsenosti, ktoré títo ľudia prinášajú do našej spoločnosti. Celá udalosť bola nielen príležitosťou na darovanie, ale aj na zdieľanie vianočnej atmosféry a spoločnej radosti. Dôchodcovia s veľkým nadšením prijímali darčeky a vyjadrovali vďačnosť za prejavy lásky a pozornosti, ktorými boli obklopení. Táto udalosť nechala v srdciach všetkých prítomných hlboký dojem a pripomenula nám, že vianočné obdobie je časom, kedy môžeme zdieľať lásku a radosť s tými, ktorí to potrebujú najviac. Aj malé gestá môžu mať veľký vplyv a ak sa spoločnosť spojí v snahe priniesť svetlo do života tých, ktorí možno cítia osamelosť v tomto sviatočnom období, dokáže veľa.

    Nadchádzajúce sviatky nám prinesú nielen radostné chvíle v kruhu rodiny, ale aj príležitosť prejaviť dobročinnosť a starostlivosť o tých, ktorí možno túžia po troške viac pozornosti. Práve v týchto dňoch sme mali to šťastie a česť navštíviť našich milovaných dôchodcov, ktorí tvoria pevnú súčasť našej spoločnosti.

    P. Hodúlová, sexta

  • Vianočná charita

    Je už tradíciou na našej škole, že v predvianočnom čase študenti organizujú charitatívnu akciu, na ktorej predávajú vlastné výrobky, služby a nápady. Býva to príjemná a zároveň i veľmi užitočná akcia, na ktorej sa so svojimi učiteľmi stretávajú súčasní i bývalí študenti, teraz už vysokoškoláci.

    Presne takéto podujatie prebehlo i dnes. Študenti tu spoločnými silami vyzbierali sumu 1570 €, ktorú venujú detskému oddeleniu Nemocnice s poliklinikou na Myjave. Milí študenti, ďakujeme.

  • Vianočný florbalový turnaj s novými kamarátmi z Prahy

  • Best in English

    Best in English

    Naša škola sa zúčastnila 11. ročníka medzinárodnej on-line jazykovej súťaže v anglickom jazyku Best in English. Súťaže sa zúčastnilo  23 714 študentov z celého sveta a 99 študentov našej školy. Tento rok sme sa umiestnili na 1. mieste z 8. škôl v rámci Trenčianskeho kraja, na 13. mieste zo 104 škôl v rámci Slovenska a 68. mieste spomedzi 702 škôl v rámci celého sveta.

     Najlepší výsledok dosiahol Adam Derda z 5.B, ktorý skončil na vynikajúcom 39.mieste spomedzi všetkých zúčastnených študentov a na 9.mieste z 3072 študentov na Slovensku . Adamovi blahoželáme a ďakujeme všetkým  študentom, učiteľom anglického jazyka ako aj tým, ktorí sa podieľali na organizácii tejto súťaže na našej škole.

  • Halloween a Thanksgiving v I.B

    Už tradične naši študenti prvého ročníka bilingválneho štúdia zažili počas októbra a novembra dva veľmi zábavné dni s naším americkým lektorom.

    Prvý bol v októbri, kedy si študenti pripomenuli americký sviatok Halloween. V rámci tohto dňa si pripravili a obliekli kreatívne a zaujímavé kostýmy, v ktorých potom išli koledovať do ostatných bilingválnych tried. Taktiež si vyskúšali svoju zručnosť v súťaži vyrezávania tekvíc a užili si pri tom veľa zábavy.

    Druhý jedinečný deň bol Thanksgiving - v preklade „ Deň vďakyvzdania”, ktorý mali študenti v novembri. Bola to oslava hojnosti, na ktorú študenti nachystali rôzne tradičné americké prílohy, ako napríklad zemiakovú kašu, brusnicovú omáčku, rôzne sladké dezerty a pozvali na ňu i niektorých svojich učiteľov. Hlavným chodom však bol veľmi chutný velikánsky pečený moriak naplnený plnkou pripravenou naším americkým lektorom Mattom a vynikajúco upečený v našej kuchyni. Študenti I.B sa rozdelili na domorodých Američanov a pútnikov tým, že si vyrobili indiánske čelenky a čiapky pútnikov. Rovnako spoznali tradície spojené s týmto sviatkom, a to možnosť vyjadriť svoju vďaku rodine, spolužiakom, kamarátom, ale i učiteľom. Celý deň sa niesol v priateľskej príjemnej atmosfére a všetci si tento deň spoločne užili.

    Ďalšie foto vo fotogalérii TU

  • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          Dňa 14. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii A (3. a 4. ročník) a v kategórii B (1. a 2. ročník, sexta). Súťažiaci vypracovali najskôr test online formou, potom mali za úlohu transformáciu textu a celú súťaž zavŕšili ústnym prejavom na zadanú tému.

    V kategórii A bolo umiestnenie nasledovné:

    1. miesto získala Katarína Matúšová z 3.B,

    2. miesto Milota Mikulová zo 4.B,

    3. miesto Alexandra Menkynová z 3.A.

       

    V kategórii B získala

    1. miesto Timea Portášová z 2.B,  

    2. miesto Marek Kocán z 2.C,

    3. miesto Alžbeta  Londáková zo sexty.

        Víťazom blahoželáme k úspechu a držíme päste na krajskom kole, ktoré sa uskutoční vo februári 2024.

       Všetkým žiakom ďakujeme za účasť v školskom kole.  

  • Kritériá na prijímacie skúšky na šk. rok 2024/25

    V časti menu Prijímacie konanie 2024/25 sme zverejnili kritériá na prijímacie skúšky na šk.rok 2024/25

  • Olympiáda vo francúzskom jazyku

    Dňa 12.12. 2023 na našej škole prebehlo školské kolo olympiády vo francúzskom jazyky v kategórii 2B.

    Výsledky sú nasledovné:

    1. miesto – Adam Derda V.B

    2. miesto - Katarína Matúšová III.B

    3. miesto – Milota Mikulová IV.B

    Súťažiacim ďakujeme za snahu a usilovnú prípravu.

    Adamovi k víťazstvu srdečne blahoželáme a držíme mu palce v krajskom kole, ktoré sa bude konať 9.2.2024 v Trenčíne.

  • Sextáni idú príkladom...

    Je tu najkrajšie obdobie roka, advent, ktoré je aj o pomoci potrebným a tak sme sa aj my, sextáni, rozhodli opäť po roku zapojiť do akcie mesta Myjava, do vianočnej zbierky určenej osamelým seniorom, či deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia.

    Každý z nás prispel nejakými užitočnými vecami alebo niečím pre potešenie a pri balení krabíc fungovala spolupráca na výbornú. Veríme, že odovzdané krabice potešia a spríjemnia vianočné chvíle milým adresátom.

  • Výsledky školského kola Olympiády v ANJ

    Výsledky školského kola Olympiády v ANJ

    Už tradične, v priebehu novembra 2023, sa na našom gymnáziu uskutočnili školské kolá 34. ročníka Olympiády v anglickom jazyku.

    Súťažilo sa v kategóriách 1B (kvarta) - malé gymnázium; a v kategóriách pre veľké gymnázium: 2A (prvé, druhé ročníky a sexta), 2B (tretie a štvrté ročníky), 2C1 (bilingválne štúdium) a 2C2 (starší anglofónni študenti).

    Vo všetkých kategóriách spolu sa olympiády zúčastnilo 50 študentov.

    Najlepší študenti, ktorí prešli písomnou časťou - gramatika, slovná zásoba, počúvanie a čítania s porozumením; a získali najvyšší počet bodov postúpili do ústnej časti.

    Ústna časť pozostávala z dvoch úloh. V prvej úlohe na základe obrázkov porozprávali príbeh a v druhej úlohe viedli dialóg s učiteľom na tému podľa zadania.


    Naši víťazi:

    Kategória 1B:
    1. miesto: Kristína Konečná (Ka) - 53 bodov
    2. miesto: Markéta Marková (Ka) - 52 bodov
    3. miesto: Marína Zelníková (Ka) - 49 bodov
     

    Kategória 2A:
    1. miesto: Petra Kubicová (2.C) - 66 bodov
    2. miesto: Magdaléna Maniačková (1.C) - 63 bodov
    3. miesto: Petra Balážová (Sx) – 59,5 bodov

    Kategória 2B:
    1. miesto: Nicolas Duroška (4.C) - 58 bodov
    2. miesto: Adam Marko (3.C) - 51 bodov
    3. miesto: Martin Černáček (3.A) - 50 bodov
     

    Kategória 2C1:
    1. miesto: Viktória Babiarová (5.B) - 64 bodov
    2. miesto: Adam Derda (5.B) - 63 bodov
    3. miesto: Jakub Gergely (4.B) - 61 bodov
     

    Kategória 2C2:
    1. miesto: Silvia Mihalovičová (2.B) – 51,5 bodov
    2. miesto: Nina Bilíková (4.B) - 46 bodov
    3. miesto: Grace Hendricken (1.B) - 41 bodov
     

    Veľmi pekne ďakujeme študentom, ktorí sa zúčastnili a rovnako chceme poďakovať všetkým pedagógom, ktorí venovali úsilie a čas na prípravu a zorganizovania všetkých piatich kategórií školského kola Olympiády v anglickom jazyku. 

    Našim výhercom blahoželáme a postupujúcim z prvých miest držíme palce v okresných a krajských kolách.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium, Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
    Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
  • 034/6213461 - sekretariát
    0915 699 479 - riaditeľka
    034/6213462 - školská jedáleň

Fotogaléria