• Gympláci vo Švédsku cez Erasmus+...

    natočili parádne video, ktoré si môžete pozrieť TU. Nech sa páči.

  • Matematický klokan 2023

    Matematický klokan 2023

    V medzinárodnej súťaži Matematický klokan 2023 súťažilo 54 žiakov našej školy. Z nich šestnásti sa stali úspešnými riešiteľmi (zaradili sa vo svojej kategórii medzi 20 % najlepších riešiteľov na Slovensku):

    - v kategórii Benjamín z tercie Martina Hlavková (dosiahla najlepší výsledok zo žiakov našej školy), Kristína Konečná a Walter Scharbert,
     

    - v kategórii Kadet 9 z I.B Samuel Kopecký a Filip Macháček,
     

    - v kategórii Kadet G12 z kvinty Alžbeta Londáková a Petra Balážová, z II.B Ľubomír Havlík a Katarína Matúšová, z II.C Tamara Marková a Adam Marko, z III.B Jakub Gergely,
     

    v kategórii Junior z III.C Peter Marek, z oktávy Juraj Londák, z V.B Christopher Bouma a Omar Ibrahim.
     

    Na základe výsledkov žiakov pripravili organizátori súťaže aj poradie zapojených škôl v jednotlivých kategóriách. Naša škola bola:

    • v kategórii Benjamín na 41. mieste z vyše 100 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii (presný počet zapojených škôl nebol uvedený),
       
    • v kategórii Kadet 9 na 42. mieste z vyše 100 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii,
    • v kategórii Kadet G12 na 12. mieste z 91 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii
       
    • a v kategórii Junior na 21. mieste zo 60 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii.

       

    Všetkým riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

  • Oznam

    Počet obsadených a voľných miest pre prijímacie konanie 2023/2024:

     

    7902 J gymnázium (4-ročné štúdium)

    počet prihlásených uchádzačov: 81

    počet obsadených miest: 45

    počet voľných miest: 3

     

    7902 J 74 gymnázium - bilingválne štúdium

    počet prihlásených uchádzačov: 73

    počet obsadených miest: 29

    počet voľných miest: 0

     

    Zároveň Vás informujeme, že sa na našej škole vykonajú prijímacie skúšky v druhom kole na 4-ročné štúdium v termíne 20.6.2023 o 8.00 hod.

     

    Rozhodnutie TU

     

  • Ďalší projekt Erasmus+

    Naša škola sa zapojila do medzinárodného projektu Erasmus+ pod názvom Fostering Students’ Interdisciplinary Competence through the Action-Oriented Approach and Collaborative Online International Learning.

    Projekt bude prebiehať tri roky a jeho koordinátorom je Univerzita Konštantína Filozofa V Nitre. Účastníkmi sú univerzity z Poľska, Rumunska, Maďarska, Alžírska a Českej republiky, slovenské bilingválne gymnázia z Myjavy, Nitry, Banskej Štiavnice a Evanjelické gymnázium Juraja Tranovského z Litovského Mikuláša.

    Cieľom projektu je pomocou spolupráce stredných škôl a univerzít vytvoriť učebný materiál vysokej kvality založený na rozvíjanie interdisciplinárnej kompetencie, čiže schopnosti riešiť problémy integrovaním skúseností a vedomostí z viacerých vedných disciplín. Takéto učenie podporuje rozvoj kritického myslenia u žiakov, komunikačných schopností a kreativity.

    Výsledkom spolupráce študentov a učiteľov bude súbor materiálov obsahovo zameraný na literatúru, občiansku náuku, dejepis a umenie a kultúru, ktorý bude voľne prístupný online. Tento materiál bude otestovaný vo všetkých partnerských krajinách prostredníctvom tzv. COIL – Collaborative Online International Learning. Učitelia budú mať možnosť využívať tento materiál na vytvorenie interdisciplinárnych hodín a zároveň zdieľať svoje skúsenosti s ostatnými učiteľmi vo virtuálnom priestore. 

    V rámci tohto projektu Mgr. Alena Cilíková zorganizovala workshop Student Parliament Elections – voľby do študentského parlamentu. Študenti IV.B mali možnosť vyskúšať si prípravu volebného posteru, volebného prejavu a následne aj samotný akt volieb, pričom si sami vytvorili volebnú urnu aj s hlasovacími lístkami. Študenti mali možnosť využiť svoje vedomosti z občianskej náuky a následne rozvíjať svoju kreativitu pri tvorení posterov. V rámci rozvíjania kritického myslenia museli zvážiť realizovateľnosť volebných sľubov jednotlivých kandidátov a zvoliť za predsedu Školského parlamentu toho najlepšieho kandidáta (foto v prílohe).

     Mgr. Ľubica Durcová zorganizovala workshop pod názvom Film Soundtracks. Študenti sa dozvedeli niečo z histórie filmovej hudby a jej dôležitosť pri vytváraní  atmosféry filmu. Uvedomili si spojitosť filmovej hudby s emóciami ktoré cíti publikum pri pozeraní filmu, a rovnako sa dozvedeli aké triky a tipy melódií používajú tvorcovia filmovej hudby pre jednotlivé žánre filmov. Študenti IV.B si tiež vyskúšali priraďovanie ukážok filmovej hudby k jednotlivým filmovým scénam, a analyzovali svoje vlastné pocity pri počúvaní rôznych typov tejto hudby. Nakoniec si v skupinovej spolupráci zostavili zoznam obľúbenej filmovej hudby a spolu so zapojením svojej kreativity ho využili pri tvorbe plagátu (foto v prílohe).

  • Učaroval im Stockholm

    V dňoch 9.-15.5.2023  sa osem študentov IV.B triedy myjavského gymnázia pod vedením p. profesorky Lenky Šikudovej a p. profesora Jaroslava Durca zúčastnilo skupinovej mobility  projektu Erasmus+ vo Švédsku.

    Žiaci mali možnosť stať súčasťou švédskeho gymnázia Skärgårdsgymnasiet a objavovať hlavné mesto Švédska- Stockholm. Na začiatok si žiaci navzájom predstavili ich krajiny vo forme prezentácie. Neskôr boli oboznámení so švédskym vzdelávacím systémom a zúčastnili sa na hodinách elektrotechniky, automechaniky, starostlivosti o zvieratá, stylingu, businessu a podobne.

    Študenti tiež vzájomne diskutovali o rozdieloch vo vzdelávaní na Slovensku a vo Švédsku. Vďaka tomu využili svoje znalosti anglického jazyka v praxi. Vo voľných chvíľach štvrtáci spoznávali kultúru a tradície tejto severskej krajiny a získali nové poznatky spojené s nezabudnuteľnými zážitkami.

    Pýtate sa ako si tento projekt užili samotní študenti? Tu sú ich reakcie:

    Kaja Š.: Vďaka projektu  som mala možnosť vidieť kus sveta a spoznať mojich spolužiakov z úplne inej stránky a za to som veľmi vďačná. Švédsko som si zamilovala a určite sa tam ešte vrátim.

    Terezka L.: Švédsko si získalo moje srdce a myslím, že sme si ho všetci užili najviac, ako sa len dalo a domov sa nám veru odchádzalo veľmi ťažko. Vďaka tomuto projektu som mala možnosť vidieť nielen dominanty Štokholmu na vlastné oči, ale aj spoznať  švédske zvyky a komunikovať s ľuďmi rozdielnej mentality. Preto som skutočne veľmi vďačná, že som mala práve ja príležitosť zúčastniť sa tohto skvelého projektu.

    Eliška V.: Vďaka projektu sme mali všetci možnosť spoznať krásy Švédska, ich dychberúcu prírodu  a obdivuhodnú mentalitu. Odniesli sme si kopu zážitkov a skúseností. Ďakujem!

    Viki B.: Tento projekt mi dal možnosť spoznať niečo nové, za čo som veľmi vďačná. Určite sa do Švédska pri ďalšej príležitosti vrátim.

    Sima M.: Som veľmi vďačná, že som dostala možnosť spoznať nových ľudí, kultúru, kuchyňu a miesta. Samotný Štokholm ma úplne očaril. Švédsko je krásna krajina a verím, že toto nebola moja posledná návšteva.

    Riško F.: Štokholm a Švédsko celkovo mi, hádam ako každému, veľmi učaroval. Nádherná architektúra, inšpirujúca príroda, prívetiví ľudia a veľa príležitostí zažiť dobrodružstvo sú presne tie slová, ktoré dokonalo toto kráľovstvo opisujú.

    Rebi D.: Ak by sa ma niekto spýtal na najobľúbenejšie miesto na svete, na miesto, ktoré ma dobíja energiou, mesto, ktoré mi v každej uličke ponúka nezabudnuteľné zážitky a ľudí s úsmevom na tvári, určite by to bol Štokholm.

    Lucas V.: Švédsko je krásna krajina, ľudia boli tak milí a medzi úplne cudzími ľuďmi som mal pocit bezpečia. Majú dobrú kuchyňu, krásne pláže, nádherné polia a pekné ženy. Švédsko mi pomohlo určiť si svoje ciele a toto nebola moja posledná návšteva.

    V mene všetkých zúčastnených by sme sa chceli srdečne poďakovať projektu Erasmus+ za možnosť zúčastniť sa na tejto mobilite.  Zároveň ďakujeme našim profesorom za trpezlivosť, vytrvalosť a hlavne odvahu stať sa na týždeň našimi náhradnými rodičmi. Z tohto projektu si veľa odnášame a s  novými znalosťami sa budeme snažiť posúvať naše gymnázium vpred. Študenti IV.B

  • Výsledková listina prijímacieho konania na šk.rok 2023/24

    4 - ročné štúdium

    5 - ročné bilingválne štúdium

    O prijatí resp.neprijatí a o ďalšom postupe v prijímacom konaní boli uchádzači informovaní.

  • Rozlúčka s maturantmi

    Želáme Vám všetko najlepšie, maturanti naši - veľa šťastia pri maturitnom stole, veľa úspechov na vysokých školách, veľa zdravia a spokojnosti v živote... Fotogaléria TU

  • SME VICEMAJSTRI SLOVENSKA

    V dňoch 16.-17.mája sa naši študenti zúčastnili majstrovstiev Slovenska v MIXvolejbale chlapcov a dievčat stredných škôl v Poprade spolu s víťazmi každého kraja:

    Gymnázium J.Tranovského, Liptovský Mikuláš

    Gymnázium Bilíkova, Bratislava,

    Gymnázium Párovská, Nitra, 

    Gymnázium, Poštová, Košice, 

    Gymnázium duklianskych hrdinov, Svidník,

    Gymnázium Ľ.Štúra, Zvolen,

    Gymnázium M.R.Štefánika, Šamorín.

    Hralo sa v novučičkej športovej škole, v nádhernej športovej hale, na dvoch ihriskách, v dvoch skupinách - my sme postupne zdolali Košice, Liptovský Mikuláš a Šamorín a z prvého miesta v skupine sme postúpili do semifinále. Tam sme porazili druhého v poradí z druhej skupiny - Nitru a prebojovali sme sa do finále turnaja - zápasu o 1.miesto! Do boja proti nám sa postavilo gymnázium zo Svidníka s viacerými ligovými hráčmi. V napínavom finále, kde sme viackrát viedli, sa však šťastie postavilo na stranu súpera a my sme napriek mohutnej podpore divákov v hale a spoluhráčov na lavičke (a veríme, že i celého GyMy) museli prehltnúť horkosť prehry, ale so vztýčenou hlavou prinášame strieborné medaily a titul vicemajstra Slovenska! Ďakujeme za nádherné bojové výkony našich študentov - Nike Ochodníckej, Pavlovi Bičianovi, Viki Kubinovej, Ondrejovi Kormaníkovi zo 4.A, Jurajovi Londákovi z oktávy, Terke Hurbanovej z 3.C, Martinovi Talábovi a Monike Beňušovej z 2.C, Linde Plačkovej a Agáte Vidovej z 2.A, Alešovi Klimáčkovi z 1.A a Lili Barbierikovej z kvinty - za vynikajúcu reprezentáciu školy i Trenčianskeho kraja na takom významnom podujatí! Gratulujeme a končiacim študentom z maturitných ročníkov ďakujeme za športové výkony a úspechy počas celého ich pôsobenia v našej škole. Mgr.Grečný a Mgr.Hornáková

  • Na „Slovensku“ štvrté :)

    Naše dievčatá - Ema Eliášová, Viktória Kubinová, Natália Pobočíková, Agáta Vidová, Dominika Daňová, Zaira Gergelyová, Alexandra Višňovská, Nikol Ochodnická, Emma Čuvalová, Terézia Kavická, Vanesa Smolíčková a Terézia Hurbanová - sa v dňoch 10. – 11. mája zúčastnili Školských majstrovstiev SR v basketbale žiačok SŠ.  V Diplomat Aréne v Piešťanoch si po jasnom víťazstve s družstvom Bratislavy a vyrovnaných súbojoch s basketbalovými družstvami Trnavy a Ružomberka vybojovali krásne 4. miesto.

                Blahoželáme dievčatám k dosiahnutému úspechu a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy, mesta i kraja. A dievčatám – maturantkám prajeme veľa šťastia v ďalšom živote.

  • Katkin úspech na medzinárodnej literárnej súťaži

    Nadácia Jana Pivečky a Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ v moravskom Slavičíne každoročne vyhlasujú literárnu súťaž pre študentov Zlínskeho a Trenčianskeho kraja. V tohtoročnom 26. ročníku s mottom „Vnímame prítomnosť, aby sme ovplyvnili budúcnosť“ sa v kategóriách poézia a próza hodnotilo viac ako 60 prác. Dvanásťčlenná (próza) a sedemčlenná (poézia) porota zložená zo spisovateľov, novinárov a učiteľov vybrala najlepších autorov a 6. mája 2023 ich pozvala do obradnej siene MÚ v Slavičíne na slávnostné vyhodnotenie a odovzdanie cien spojené s kultúrnym programom, ktorý pripravili žiaci miestneho gymnázia.

    Veľmi nás teší, že v kategórii poézia ocenenie získala aj Katka ČmaradováII.B triedy.

    Mesiac máj priniesol Katke aj ďalší úspech. Ako členka literárno-dramatického odboru ZUŠ Senica sa aj s ostatnými členmi divadla poézie zúčastnila s predstavením Homeostáza krajského kola súťaže Hollého pamätník v Trnave, kde obsadili 1. miesto a postupujú do celoslovenského kola podujatia Hviezdoslavov Kubín. Okrem Katky Čmaradovej  v predstavení účinkovali ďalšie dve študentky našej školy – Natália HoloďákováII.BMilota MikulováIII.B triedy. Dievčatám srdečne blahoželáme.

  • Ďalšie úspechy našich športovcov - tentoraz v atletike

    Vo štvrtok 11.5. boli naši terciáni reprezentovať GYMY na okresnom kole atletických hier na atletickom štadióne ZŠ Brezová. Na vydarenom podujatí plnom krásnych výkonov si naši žiaci zmerali sily s rovesníkmi z Brezovej, Vrboviec, ZŠ Štúrovej a Viestovej. Hoci nemáme priestory na atletiku, naši žiaci nesklamali a priniesli 4 medaily! Zlatú získala Markéta Marková v skoku do výšky, a tri bronzové Jakub Michálek v skoku do diaľky, Roland Petráš v skoku do výšky a Saška Smetanová vo vrhu guľou. Okrem týchto disciplín bojovali ešte v behoch na 60m, 800m, štafeta 4x60m a v hode vortexom /náhrada oštepu/. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom!

  • Aj naši volejbalisti idú na "Slovensko"

    V piatok 5.5. bojovali naši volejbalisti na športovom poli v krajskom kole MIXvolejbalu chlapcov a dievčat s gymnazistami z Púchova a Prievidze. Po pomerne ľahkom zápase s Púchovom, ktorý sme vyhrali 2:0 na sety sme zohrali napínavý zápas o 1.miesto s Prievidzou. Po náročnom boji bolo po dvoch setoch 1:1 a musel sa hrať tretí - skrátený. Bolo to skutočné derby, kde viedli chviľu súperi, potom zase my. Šťastena sa nakoniec obrátila na našu stranu a zaslúžene sme zvíťazili. Naši študenti postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa bude hrať budúci týždeň v Poprade. Veľmi pekne ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy a pekné výkony! A samozrejme držíme palce na majstrovstvách Slovenská! Foto: Mgr. Slavomír Mosný TU

  • Blahoželáme, Emka

    Dňa 10.mája sa konala celoslovenská spevácka súťaž žiakov ZUŠ ´Popové hlasy 2023´, ktorej sa zúčastnila aj naša študentka Ema Vaculková z V.B. Súťažila v 4.kategórii najstarších žiakov a v silnej konkurencii získala vynikajúce prvé miesto. Cenu jej odovzdal čestný hosť Adam Ďurica. Emke srdečne blahoželáme a tešíme sa na jej vystúpenie na rozlúčke s maturantmi.

  • Super florbal pohár

    Dňa 25.apríla reprezentovali našu školu dievčatá 2. - 5. ročníka na krajskom kole súťaže Super florbal pohár v Trenčíne. Po ťažkých bojoch s gymnáziami z Partizánskeho (veľmi tesná prehra o 1 gól) a z Dubnice nad Váhom, za ktoré hrali aj "profesionálky" z ligových súťaží, sme získali krásne 3.miesto v kraji. Dievčatám ďakujeme za kvalitné výkony a peknú reprezentáciu školy!

  • Environmentálna výchova v Trenčianskom kraji

    Dňa 17.04.2023 sa v našej škole konalo stretnutie koordinátorov environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v Trenčianskom kraji, ktoré organizoval Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s Centrom environmentálnych aktivít (CEA) Trenčín v rámci projektu „Zelená župa“. 

    Cieľom stretnutia bola stručná prezentácia výsledkov výskumu environmentálneho vzdelávaniana školách v Trenčianskom kraji, zosieťovanie koordinátorov environmentálnej výchovy v Trenčianskom kraji, zdieľané skúsenosti a potreby pri zavádzaní environmentálneho vzdelávania žiakov, aktuálne informácie o dianí v odbore environmentálnej výchovy a vzdelávania, inšpirácie, ponuky, pozvánky, situácia ako je ENV riešená v rámci pripravovanej kurikulárnej reformy, aké sú nástroje na podporu pedagógov a ďalšie témy.

    Trenčiansky samosprávny kraj zároveň s našimi žiakmi zrealizoval výskum v oblasti environmentálnej výchovy zameraný na získanie názorov/postojov študentov stredných škôl v danej oblasti.V tejto súvislosti Vám dávame do pozornosti aj našu envirostránku  envirogymy.webnode.sk

  • Exkurzia v NR SR – Bratislava

    Dňa 4.5.2023 sa naši žiaci zúčastnili exkurzie do Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave, ktorú organizoval náš zriaďovateľ, TSK. Žiaci si pozreli priestory parlamentu, zaujal ich pútavý výklad pani sprievodkyne i pozorovanie Hodiny otázok z balkóna rokovacej sály. Pri diskusii s pánom predsedom TSK Ing. Jaroslavom Baškom sa aktívne zapájali, ukázali, že majú prehľad o aktuálnom dianí v spoločnosti, diskutovali napr. o činnosti parlamentu, či práci poslancov. Niektorí sa dokonca zúčastnili rokovania Výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Žiaci získali informácie o možnostiach stáže v parlamente pre študentov vysokých škôl, takže v budúcnosti môžu využiť príležitosť spojiť teoretické vedomosti s praktickými skúsenosťami a oboznámiť sa so základmi činností na rozličných úsekoch agendy Kancelárie NR SR.  Cieľom našej exkurzie bolo, aby sa žiaci prostredníctvom prehliadky a exkurzie mohli oboznámiť s procedúrou a pravidlami parlamentnej práce priamo na mieste.

  • Deň Zeme

    Dňa 28.4.2023 sme i my prispeli k čistote nášho mesta.

  • Spievam po francúzsky 2023

    Dňa 18.4.2023 sa konalo v Bratislave semifinále súťaže Spievam po francúzsky, ktorého sa zúčastnila aj naša žiačka z II.B Natália Holoďáková s pesničkou Sur le plafond od Mansfield. Napriek tomu, že sa Natálka francúzštinu neučí, pesničku výborne zvládla nielen zaspievať, ale sa aj sama sprevádzala na gitare. Súťaž Spievam po francúzsky sa koná každý rok a môže sa jej zúčastniť každý, kto má hudobný talent a dokáže sa naučiť pesničku vo francúzštine. Je to nielen dobrá skúsenosť, ale aj kultúrny zážitok, kde sa prezentujú mladí talentovaní ľudia, ktorým učaroval okrem spevu aj francúzsky jazyk. Na súťaž sa budeme pripravovať aj budúci rok a ak sa niekto chce k nám pridať, budeme radi.

  • Deň narcisov

    Dňa 20.4.2023 sme sa ja a moji spolužiaci zúčastnili ako dobrovoľníci verejnoprospešnej zbierky Ligy proti rakovine Deň narcisov.

    Táto zbierka sa ktorá na Slovensku od roku 1997 vždy na jar. Z peňazí, ktoré sa vyzbierajú, sú financované rôzne projekty a programy Ligy proti rakovine. Slúžia aj ako investícia do preventívnych a vzdelávacích programov pre verejnosť, na podporu nemocníc a na podporu a výskum liečby onkologických ochorení. Počas celého dňa sme stretli veľa osobností a musím povedať, že ma mnohí príjemne prekvapili. Zoja Štefíková, II.A

    Túto zbierku organizovala Liga proti rakovine v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie Myjava, tak pripájame ešte poďakovanie od CPP:

    Ďakujeme, že ste podporili dobrú vec.
    Rovnako ďakujeme dobrovoľníkom z Gymnázia na Myjave za ich veľké osobné nasadenie a ochotu pomáhať. Ide o študentov: J.Chvaštula, M. Vojtek, Zoja Štefíková, M. Figura, K. Brkalová, Š. Vičík, A. Menkynová, H. Gašparová, R. Labuda, T. Marková, E. Mokryšová, K. Bašnárová, M. Beňušová, I. Čerešník, A. Cibulka, M. Čurka, A. Kosíková, L. Pinkavová, S. Mocko, Z. Cablková, Katka Matúšová, Z. Gergelyová, J. Klčová a A. Jančia.
    Do verejnej zbierky na podporu onkologickým pacientom sme spoločne prispeli sumou 3130,08 eur!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium, Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
    Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
  • 034/6213461 - sekretariát
    0915 699 479 - riaditeľka
    034/6213462 - školská jedáleň

Fotogaléria