• Minister školstva ocenil najúspešnejšie školy v programoch JASR

    Dňa 12. septembra 2023 sa v budove Ministerstva školstva v Bratislave uskutočnilo oceňovanie najúspešnejších škôl v programoch Junior Achievement SR ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR - Danielom Bútorom.

    Vzhľadom na víťazstvo našich študentov programu Etika v podnikaní v súťaži Vedieť sa správne rozhodnúť boli ocenení aj naši študenti Martin Černáček, Maroš Figura a za učiteľov Mgr. Dana Mockovčiaková.

    Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

  • Oznam o voľbách do Školského parlamentu Gymnázia Myjava

    Dňa 14.-16.11.2023 sa uskutočnia voľby do Školského parlamentu Gymnázia Myjava (Ďalej len ŠP) cez elektronickú platformu Edupage.

    Záujemcovia o členstvo v parlamente sa môžu prihlásiť najneskôr do 4.11.2023 vyplnením a odovzdaním prihlášky koordinátorke ŠP Mgr. Dane Mockovčiakovej, ktorá podpisom potvrdí jej prijatie. Druhá možnosť je elektronicky. Kandidáti svojím e-mailom z vlastného účtu (alebo správou na Edupage) deklarujú záujem o kandidatúru v ŠP. Prihláška je v prílohe. Treba si ju vytlačiť, podpísať, naskenovať a poslať koordinátorke ŠP do stanoveného termínu. Tá odpoveďou na e-mail (alebo správu) odobrí prijatie kandidatúry. Na priebeh volieb dohliada volebná komisia. Volebnú komisiu tvoria 2 zástupcovia ŠP – Karolína Šedivá a Matej Hradský, koordinátorka ŠP Mgr. Dana Mockovčiaková a pedagogický pracovník, ktorý zastupuje pedagogických pracovníkov v Rade školy – Mgr. Jana Ilovičná. 

    Výsledky volieb budú zverejnené dňa 20.11.2023 na stránke školy a na nástenke ŠP.

    Prihlaska_SP.docx

  • 3.A a 4.B na ceste za odstrašujúcou minulosťou

          Dňa 21.9. 2023 sme sa zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi. Bol to naozaj emotívny zážitok. Naša exkurzia sa začala prednáškou o útekoch z táborov smrti, neskôr sme mali aj prehliadku po jednotlivých barakoch, ktorej súčasťou bola aj súťaž medzi triedami. Túto súťaž vyhrala 4.B a síce si neodniesli žiadnu konkrétnu výhru, najväčšou odmenou pre nás všetkých boli tie vedomosti a zážitky, ktoré nám prednáška so skvelou prednášajúcou dala. 

         Je veľmi dôležité pamätať si, že z dejín sa máme poučiť, aby sa už neopakovali. A naozaj každému odporúčam tento výlet zažiť, pretože je iné to vidieť na vlastné oči, ako len o tých skutkoch a zverstvách, ktoré sa diali v  koncentračných a pracovných táboroch, čítať alebo o nich počúvať v školskej lavici…

                                                                                                 Natália Hutyrová, 3.A

  • Dofáci absolvovali kvalifikačné expedície

    V plnení programu DofE je poslednou výzvou absolvovanie kvalifikačnej expedície. T.j. pohyb v neznámom teréne bez cudzej pomoci, mobilu, … - skrátka prežitie :-). 

    A preto sme sa my, zlatí a strieborní dofáci, rozhodli prejsť časť cesty Hrdinov SNP v Malých Karpatoch.  Stretli sme sa v nedeľu 24.septembra s približne 20 kg vážiacimi ruksakmi naplnenýcmi jedlom, pitím ale i vecami na oblečenie a spanie.  Troj- resp. štvordňovú túru sme začali v Modre. Cieľom bola Brezová pod Bradlom, ktorá bola vzdialená 70 km. 

    Nebolo to jednoduché. Našu cestu sprevádzal dážď a chlad, ale sprestrovali ju krásne výhľady z vrchov Malých Karpát, osamelí turisti a hlavnou motiváciou každého dňa bola teplá wifonka na večeru a dezinfikovanie rán po celodennej túre. I keď 20 kilové batohy cestu vôbec neuľahčovali a zdali sa každý deň o niečo ťažšie, i tak atmosféra v partii bola úžasná a z expedície sme si popri otlakoch, natiahnutých svaloch a odretých ramenách priniesli mnoho spomienok. Bol to určite skvelý zážitok a aj preto sme sa rozhodli pokračovať na vyššiu úroveň DofE, ktorú by sme radi o rok ukončili turisticko-vodáckou expedíciou na Hrone. 

    MH & DofE tím

  • Vzdelávaním k viacjazyčnosti

    Tak znie názov vzdelávacieho kurzu, ktorého som sa zúčastnila v rámci projektu Erasmus+ (Erasmus Plus 2022-SK01-KA122-SCH-000095283) v nádhernom prostredí Azúrového pobrežia v meste Nice, vo Francúzsku. Vďaka Slovenskej asociácii učiteľov francúzštiny (SAUF) sme  viacerí učitelia francúzskeho jazyka zo Slovenska mali príležitosť rozširovať si svoje vedomosti či zručnosti v oblasti vyučovania francúzštiny ako druhého cudzieho jazyka. Nielenže sme sa oboznámili s inovatívnymi stratégiami a metódami v súlade s požiadavkami CARAP (Referenčný rámec pre pluralitné prístupy jazykov a kultúr), ale sme aj mali možnosť stretnúť sa s učiteľmi francúzštiny z rôznych kútov sveta a vymeniť si pedagogické skúsenosti.  Na hodinách, ktoré prebiehali v priestoroch “L´Université de la Mediterrannée” s vyučujúcimi pozvanými inštitúciou Frankofónia, sme si trénovali techniky ako používať príbuzné jazyky ako sú taliančina, španielčina či rumunčina pri učení sa francúzskeho jazyka. Prehĺbili sme si poznatky a získali praktické tipy ako využiť projektové vyučovanie v praxi a hlavne sme začali s prípravou konkrétnych aktivít a hier pre našich žiakov, ktorými chceme obohatiť vyučovanie druhého cudzieho jazyka. Plurilingvizmus (alebo viacjazyčnosť) je prístup, ktorý nielen obohacuje študentov o jazykový a kultúrny rozmer, ale im zároveň rozširuje paletu možností ich ďalšieho profesijného rozvoja a uplatnenia a v neposlednom rade je súčasťou filozofie modernej Európy. Preto sa v našej škole snažíme študentov motivovať aj k učeniu sa druhého cudzieho jazyka a ceníme si akúkoľvek podporu učiteľov týchto jazykov, akou je aj tento projekt.

    Mgr. Jana Ilovičná, učiteľka francúzskeho jazyka

  • Športový deň seniorov

    V stredu 13.9.2023 sme sa my, žiaci myjavského gymnázia, zúčastnili v Padelkoch na Športovom dni seniorov. Našou spoločnosťou sme sa sa im snažili spríjemniť slnečný septembrový deň. V areáli Padelkov bolo 11 stanovíšť a seniori súťažili v jednotlivých tímoch. Mali možnosť vrátiť sa do mladých čias, triafať loptu do brány, strieľať z luku, hádzať šípky a dokonca aj voziť sa na elektrických kolobežkách. Veríme, že si to užili tak ako my a tešíme sa na ďalšie zážitky so staršou generáciou - pokladom našej histórie. H.Gašparová, M.Marková 3.A

  • Poznávací zájazd Paríž – Londýn

    V dňoch od 10. do 15. septembra 2023 sa naši študenti zúčastnili poznávacieho zájazdu Paríž – Londýn, ktorý naša škola zorganizovala v spolupráci s cestovnou kanceláriou FIFO Piešťany.

    V nedeľu 10.9. popoludní sme vyrazili z Myjavy a po nočnej jazde autobusom prechádzajúc Českom, Nemeckom a Francúzskom, sme nasledujúce ráno prišli do Paríža. Naša prehliadka začala najznámejšou parížskou pamiatkou, a to Eiffelovou vežou. Každý mal možnosť vybrať si schody či výťah alebo kombináciu oboch, aby sa dostal na druhé, či tretie poschodie tejto ikonickej veže a pokochal sa pohľadom na Paríž.

    Ďalej sme zistili, že v samotnom centre Paríža sa nachádza Bratislavská ulica a v čase obeda sme ochutnali francúzske jedlá, aj nazreli do niektorých obchodov. Neskôr sme navštívili Víťazný oblúk, ktorý vzdáva hold padlým vojakom, z ktorého sa nám otvoril ďalší panoramatický výhľad na Paríž a dokonca i na samotnú Eiffelovu vežu. Popoludní sme ešte absolvovali nádhernú plavbu po Seine, kde sme videli po požiari opravovanú slávnu katedrálu Notre-Dame, múzeum Louvre a nespočetné množstvo ďalších palácov a múzeí. Pred odchodom na nocľah sme si ešte zaskočili pozrieť zblízka sklenenú pyramídu pred Louvrom a krásne priľahlé záhrady.

    Druhý deň nášho pobytu pokračoval návštevou baziliky Sacré-Coeur nachádzajúcej sa na vrchole kopca Montmarte, ktorý je najvyšším prírodným bodom Paríža vo výške 131 m n. m. Počas nasledujúceho voľna, hoci nás zastihol jeden z povestných lejakov v Paríži, sme mohli viac objavovať priľahlé uličky okolo Montmarte plné obchodíkov so suvenírmi a obrazmi pouličných maliarov Paríža, reštaurácií či kaviarní. Popoludní sme sa vydali na cestu na sever Francúzska ku Calais, pretože štvrtý deň ráno nášho poznávacieho zájazdu nás čakal presun trajektom do Veľkej Británie.

    Plavba veľkým trajektom z Calais vo Francúzsku k slávnym bielym anglickým útesom v Doveri bola už tradične veľkým zážitkom i pre tých, ktorí túto plavbu  v minulosti absolvovali.

    Naša prehliadka Londýna začala v krásnom londýnskom Greenwich parku, kde sa nachádza Kráľovské observatórium a prechádza ním nultý poludník, ako samozrejme i celým Londýnom, ktoré je mestom na oboch zemských pologuliach. Všetci sme si mohli na vyznačenom mieste vyskúšať, že stáť na oboch pologuliach naraz, rozdeľujúcich našu planétu na pomyselnú západnú a východnú časť, nie je nemožné.

    Neskôr nám ostalo trocha času na náš prvý anglický obed a prehliadku uličiek a obchodíkov v malebnej časti Greenwich pri rieke Temži, ktorá oproti centru Londýna dýcha pokojom a relaxom. V okolí je možnosť navštíviť Múzeum britského námorníctva, či kochať sa krásnym výhľadom na moderné štvrte Londýna.

    Po pokojnom Greenwich parku nás čakala krásna plavba vyhliadkovou loďou do rušného centra Londýna. Počas plavby nás bavil kapitán lode vtipnými komentármi k pamiatkam, ktoré sme videli po oboch stranách Temže, s povestným anglickým suchým humorom. Jeden príklad za všetky: „Po ľavej strane vidíme jednu z najkrajších pláží na svete, ktorú tu máme. Je milé vidieť počas slnečných dní deti ako stavajú hrady z piesku a kúpu sa v znečistenej vode rieky, a to všetko úplne zadarmo“. (preklad slov kapitána J)

    Vystúpili sme pri politickom centre Londýna - Westminster, kde sa nachádza budova britského parlamentu s ikonickou vežou, v ktorej je umiestnený zvon známy ako Big Ben. Po Westminsterskom moste sme prešli na druhú stranu Temže, kde polovica študentov, ktorí mali záujem, absolvovala jazdu na obrovskom kolese známom ako Londýnske oko, ktoré ich vyviezlo až do výšky 135 metrov a ponúklo im 360-stupňový nádherný výhľad na okolité časti Londýna. Londýnske oko je najväčšie vyhliadkové koleso na svete.

    Ostatní sme pokračovali príjemnou prechádzkou po nábreží Temže plného obchodov, reštaurácií a pouličných umelcov. Dostali sme sa k slávnemu britskému múzeu Tate Modern, ktoré tvorí bývalá budova elektrárne, a v blízkosti ktorej sa nachádza slávna replika Shakespearovho divadla Globe, stojaceho neďaleko miesta kde stálo i to pôvodné. Niektorí študenti, milovníci moderného umenia, si nenechali ujsť návštevu Tate Modern, zatiaľ čo zvyšok sa rozhodol vyskúšať stabilitu mosta Millenium bridge, pešieho moderného mosta otvoreného v roku 2000 a prešiel až ku Katedrále sv. Pavla. V tejto katedrále sa v minulosti konali pohreby Winstona Churchilla či Margaret Thatcherovej, ale i veselšie veci ako svadba princa Charlesa a lady Diany. Večer nás čakalo už len pohodlné ubytovanie v hoteli Holiday Inn Express neďaleko letiska Heathrow.

    Náš posledný deň v Londýne začal výdatnými anglickými raňajkami a presunom k O2 Aréne v severnom Greenwichi. Tam sme nasadli na lanovku, ktorá bola vybudovaná pri príležitosti olympijských hier v roku 2012 a stala sa súčasťou premysleného dopravného systému Londýna, ktorý funguje už od roku 1863. Lanovka, ktorá spája stanicu metra North Greenwich na južnom brehu Temže so zastávkou Royal Victoria na severnom brehu rieky, nás vyviezla až do výšky 93 metrov a poskytla nám krásny pohľad na Temžu a priľahlé okolie. Túto lanovku tvorí dookola obiehajúci oceľový kábel s 34 kabínami a za hodinu dokáže prepraviť až 2500 ľudí. Systém je automatický a nástup do pomaly sa pohybujúcej kabíny je veľmi pohodlný, keďže je i bezbariérový.

    Na druhej strane rieky sme nasadli na elektrický vláčik, ktorý je plne automatizovaný a teda ani v prednej časti prvého vozňa nenájdete rušňovodiča. Vláčikom sme sa dostali priamo do najstaršieho historického centra Londýna ktorý založili ešte Rimania. Videli sme slávnu stredovekú pevnosť Tower of London ktorú dal postaviť Wiliam Dobyvateľ ako pompézny symbol svojej moci po dobytí Londýna v roku 1066. Avšak cieľom našej cesty bol nemenej slávny a pôsobivý most Tower Bridge. Most, ktorý je spojený dvoma vežami, bol otvorený v roku 1896, jeho stavba trvala osem rokov a stála milión libier. Všetci sme mali možnosť preskúmať tento most zvnútra, zistiť ako bol postavený, vyskúšať svoju odvahu a preveriť svoj strach z výšok vysoko nad Temžou na sklenej podlahe chodieb ktoré spájajú dve veže. V strojovni dole pod mostom sme videli pôvodný mechanizmus na zdvíhanie strednej časti mosta pre prechod veľmi vysokých lodí. A keďže nám šťastie prialo, krátko po obede sme mohli vidieť samotné zdvihnutie tohto mosta a prechod dvoch plachetníc na druhú stranu. Bol to jedinečný zážitok.

     

    Plní dojmov sme nasadli do legendárneho červeného londýnskeho autobusu, ktorý je poschodový, a vystúpili sme pri námestí Trafalgar Square. Pokračovali sme peši okolo kráľovskej jazdeckej stráže, od ktorej sme sa presunuli do krásneho kráľovského parku St. James. Tento najmenší kráľovský park je nielen plný nádherných kvetov, ale je známy i hemžiacim sa množstvom vodného vtáctva pozostávajúceho z rôznych druhov kačiek, husí a obrovských pelikánov. Všetky tieto tvory si nielen veselo plávajú v jazierkach, ale i pobehujú po parku a chodníkoch medzi davmi relaxujúcich obyvateľov Londýna a prechádzajúcimi  turistami, a tešia sa spolu s krásnymi sivými veveričkami obrovskej obľube.

    V tomto poslednom dni nás ešte čakalo fotenie sa pred Buckinghamským palácom, kde sme zistili že kráľ Karol III. nie je doma, lebo nebola vytýčená jeho štandarda nad palácom, a prechod na slávne námestia Piccadilly Circus  a Leicester  Square, neďalekú oblasť Chinatown a známu nákupnú ulicu Oxford Street. V tejto rušnej časti Londýna sme mali posledný rozchod na nákup jedla, suvenírov, kníh a všetkého, čo sa komu zažiadalo a vystačilo naň vreckové. Potom nás čakala zaujímavá hodinová jazda metrom s prestupmi na viaceré linky a konečné vystúpenie na stanici North Greenwich, kde na nás už čakali naši páni šoféri, aby nás rovnako bezpečne ako nás doviezli do Paríža a Londýna, odviezli i domov na Slovensko.

    Dvadsaťsedemhodinová cesta autobusom, najskôr na juh Anglicka, kde sme sa preplavili trajektom do Francúzska, a potom pokračujúc cez Belgicko, Nemecko a Česko bola náročná, ale absolvovali sme ju s pocitom, že celé naše šesťdňové dobrodružstvo stálo zato.

  • V októbri do Lipska

    Od 17.9. do 22.9.2023 sa náš kolega Mgr. Peter Varsík zúčastnil v rámci projektu Erazmus + na "Job shadowing" v Lipsku. Sledoval vyučovací proces na 2 stredných školách: na strednej škole športovej a na strednej škole obchodu a služieb. Mgr. Varsík so školou "obchodu a služieb" dohodol návštevu našich študentov u nich, ktorú zrealizujeme koncom októbra. Pozrite si článok, ktorý uverejnila škola...

  • Biela pastelka na GyMy

    Dňa 22.septembra 2023 sa uskutočnila verejná zbierka pre úniu nevidiacich a slabozrakých - Biela pastelka 2023, ktorej sa žiaci našej školy každoročne zúčastňujú. Tento rok sa nám podarilo vyzbierať krásnych 902€. Bolo nám cťou prispieť a aj vďaka našej pomoci môže Biela pastelka písať krajší príbeh v životoch ľudí, ktorí sa bohužiaľ nemôžu na svet pozerať tak ako my. Ďakujeme. Žiaci gymnázia.

  • Exkurzia „Barokový život na zámku SchlossHof“

    Dňa 19.septembra 2023 sa študenti tried I.B, III.B a Sexta zúčastnili na exkurzii do Dolného Rakúska. Navštívili zámok SchlossHof, kde im slovenskí sprievodcovia prezentovali sprístupnené časti zámku. Po prehliadke komnát s barokovou výzdobou mali možnosť spoznať niekoľko terás francúzskych záhrad, priľahlý statok, kontaktnú ZOO, úžitkové záhrady, oranžériu a rozárium.

    Zaujímavé boli druhy zvierat späté s históriou tohto územia alebo vlastníkov zámku : rakúsky oslík, dvojhrbé ťavy, plemená koní, poníky, lamy, Jakubove ovce, či voľne sa pohybujúce sysle. Sprístupnené boli rôzne zákutia cisárskeho statku.

    Po prehliadke zámku mali všetci možnosť ochutnať rakúsku čokoládu v Kittsee.

  • Konzultačné hodiny pre výchovné poradenstvo

    Milí žiaci, v prípade vášho záujmu môžete výchovnú poradkyňu Mgr. Janu Ilovičnú kontaktovať v stredu v čase 8.00 - 10.00 hod.

  • Terénne vyučovanie v lese na Starej Myjave

    Dňa  7.septembra 2023 absolvovala trieda II.C v rámci účelového cvičenia terénne vyučovanie v CHKO Biele Karpaty na Starej Myjave. Odborným sprievodcom bol pán Ing.Konečný, odborný lesný hospodár z Obecných lesov Stará Myjava. Počas vychádzky sme sa dozvedeli mnoho informácií o vplyve klimatických zmien na les, ako vplývajú na stromy, na rozšírenie škodcov a chorôb, o význame lesa pri zadržiavaní vody v krajine. Časť vychádzky sme prechádzali po lesnej ceste z čias Márie Terézie, ktorá sa v istých úsekoch  prelína s rozvodím medzi povodiami riek Morava a Váh. Zaujímavé boli taktiež informácie o spôsobe prispôsobovania výsadby druhov stromov z perspektívy zmien teplotných pomerov a zrážok v našej oblasti, prírode blízkom hospodárení v lese, spôsobe boja s lykožrútom. Mali sme možnosť vnímať les všetkými zmyslami – chute a vône lesných rastlín, zvukové signály zvierat, dotyk kôry stromov. Pán sprievodca nám vysvetlil rozdiely medzi parohami a rohami zvere našich lesov, zaujímavosti z etológie rozmnožovania poľovnej zvere. Spoznali sme rozdiely  (kôra, list, ihličie) medzi najrozšírenejšími druhmi našich stromov a príklady nepôvodných druhov.

    Ďakujeme pánovi Ing.Pavlovi Konečnému za vynikajúci výklad a krásne strávené náučné dopoludnie v lese. Prajeme mu veľa síl do náročnej práce a tešíme sa na ďalšie podobné stretnutie s inými triedami našej školy.

  • Slávnostné otvorenie školského roka

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    slávnostné otvorenie školského roka 2023/24 sa uskutoční 4.9.2023 o 8.15 hod. v jednotlivých triedach. Žiakov prvých ročníkov vyzdvihnú vo vestibule triedni učitelia.

     

  • Zahraničný lyžiarsky výcvik

    Zahraničný lyžiarsky výcvik

    Vážení rodičia, cez EduPage sme Vám zaslali anketu na vyjadrenie predbežného (nezáväzného) záujmu o zahraničný lyžiarsky výcvik.  Bližšie informácie nájdete TU

  • Las Babbass dobyli Európu

    Od 22.6. do 25.6. 2023 sme sa my žiaci a žiačky nášho GYMY a zároveň tanečníčky a tenačníci Las Babbbass zúčastinili Európskej súťaže v modernom tanci v meste Siófok pri Balatóne v Maďarsku, kde sme vyhrali štyrikrát zlaté miesto, jedenkrát druhé miesto a jedenkrát tretie miesto - a to najmä vďaka našej skvelej trénerke Tatiane Jankovýchovej. Zažili sme tu množstvo zábavy, ale i nazbierali množstvo skúseností a zážitkov, ktoré si už navždy uchováme v našich srdciach.Trénovali sme veľa, no stálo to za to, Las Babbass vyhralo na majstrovstvách zlato. 

    Vznikla z nás rodina, ktorú spája tancovanie. A ak nás chceš podporiť i Ty, príď na naše vystúpenie 28.6 2023 o 17:00 v Kultúrnom dome Samka Dudíka. Srdečne všetkých pozývame. Natália Hutyrová, II.A

  • 17 študentov so štátnou jazykovou skúškou z anglického jazyka

    17 študentov so štátnou jazykovou skúškou z anglického jazyka

    Naša spolupráca s jazykovou školou v Trenčíne úspešne pokračuje a tento rok neuveriteľných 17 študentov triedy V.B odišlo z našej školy nielen s maturitným vysvedčením, ale aj s vysvedčením o vykonaní Všeobecnej štátnej jazykovej skúšky z anglického jazyka na úrovni C1-C2. Týmto sa chceme poďakovať všetkým vyučujúcim na bilingválnom gymnáziu za vynikajúcu prácu a želáme už našim bývalým študentom veľa šťastia v ďalšom živote.A.Cilíková

  • Náš žiak, atlét Alex Hulka, je Majster SR v behu na 2000 m cez prekážky v kategórii dorastu pre rok 2023

    Náš žiak, atlét Alex Hulka, je Majster SR v behu na 2000 m cez prekážky v kategórii dorastu pre rok 2023

    V prvý júnový víkend sa na vynovenom atletickom štadióne, v peknom prostredí mesta Humenné, príjemnom slnečnom počasí, medzi najlepšími dorastajúcimi slovenskými atlétmi (2006-2011), vybranými na základe doterajších výkonov, predstavil na atletických Majstrovstvách SR aj atlét ŠK Jablonica a študent Gymnázia Myjava, Alex Hulka, zaradený pre r.2023 do dorasteneckej reprezentácie SR.

    Alex, z pozície favorita, hneď od štartu odvážne išiel v svojom sólo behu v ústrety ďalšiemu zlepšeniu svojho osobného maxima, čo sa mu aj podarilo a posunul sa o ďalší krok bližšie ku 6 minútovej méte. Nebyť ojedinelého nárazu protivetra (v ten deň takmer bezvetrie) na prekážke v 4.kole, kde stratil cenné sily, mohol sa radovať viac. Potvrdil post slovenskej jednotky na steeple (beh cez prekážky) a zaslúžene si, okrem zlatej medaily a diplomu pre Majstra Slovenska pre rok 2023, prevzal aj nominačný list na medzištátne stretnutie U18 CRO-SVK-HUN-SLO-POL, ktoré sa uskutoční dňa 11.6.2023 v meste Ptuj (Slovinsko). Je to veľká, zaslúžená odmena za niekoľkoročný príkladný prístup ku tréningom, životospráve, keď spolu so správnym mentálnym nastavením, veľmi dobrými tréningovými podmienkami, logicky prinášajú kontinuálne zlepšovanie sa. Adrian Kubica.

    Alex, srdečne Ti blahoželáme.

  • Gympláci vo Švédsku cez Erasmus+...

    natočili parádne video, ktoré si môžete pozrieť TU. Nech sa páči.

  • Matematický klokan 2023

    Matematický klokan 2023

    V medzinárodnej súťaži Matematický klokan 2023 súťažilo 54 žiakov našej školy. Z nich šestnásti sa stali úspešnými riešiteľmi (zaradili sa vo svojej kategórii medzi 20 % najlepších riešiteľov na Slovensku):

    - v kategórii Benjamín z tercie Martina Hlavková (dosiahla najlepší výsledok zo žiakov našej školy), Kristína Konečná a Walter Scharbert,
     

    - v kategórii Kadet 9 z I.B Samuel Kopecký a Filip Macháček,
     

    - v kategórii Kadet G12 z kvinty Alžbeta Londáková a Petra Balážová, z II.B Ľubomír Havlík a Katarína Matúšová, z II.C Tamara Marková a Adam Marko, z III.B Jakub Gergely,
     

    v kategórii Junior z III.C Peter Marek, z oktávy Juraj Londák, z V.B Christopher Bouma a Omar Ibrahim.
     

    Na základe výsledkov žiakov pripravili organizátori súťaže aj poradie zapojených škôl v jednotlivých kategóriách. Naša škola bola:

    • v kategórii Benjamín na 41. mieste z vyše 100 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii (presný počet zapojených škôl nebol uvedený),
       
    • v kategórii Kadet 9 na 42. mieste z vyše 100 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii,
    • v kategórii Kadet G12 na 12. mieste z 91 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii
       
    • a v kategórii Junior na 21. mieste zo 60 škôl zapojených do súťaže v tejto kategórii.

       

    Všetkým riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

  • Oznam

    Počet obsadených a voľných miest pre prijímacie konanie 2023/2024:

     

    7902 J gymnázium (4-ročné štúdium)

    počet prihlásených uchádzačov: 81

    počet obsadených miest: 45

    počet voľných miest: 3

     

    7902 J 74 gymnázium - bilingválne štúdium

    počet prihlásených uchádzačov: 73

    počet obsadených miest: 29

    počet voľných miest: 0

     

    Zároveň Vás informujeme, že sa na našej škole vykonajú prijímacie skúšky v druhom kole na 4-ročné štúdium v termíne 20.6.2023 o 8.00 hod.

     

    Rozhodnutie TU

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium, Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
    Jablonská 301/5, 907 01 Myjava
  • 034/6213461 - sekretariát
    0915 699 479 - riaditeľka
    034/6213462 - školská jedáleň

Fotogaléria